26_gsm-alapu-vizora-tavleolvaso-rendszer-kifejlesztese-eu-projekt

A “GSM alapú vízóra távleolvasó rendszer (leolvasó kommunikátor és központi szerverszoftver) kifejlesztése” elnevezésű projekt, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A MAG Zrt. Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása tárgyú felhívást tett közzé, melyre a WM Rendszerház Kft. projekt javaslatot nyújtott be 2009.11.19-én.

Pályázatunkat elfogadták (108.600.000,- Ft-tal támogatják).
A projekt leírása, folyamata: Projektünkkel egy olyan fejlesztést valósítunk meg melynek célja, hogy megoldást kínáljunk költségcsökkentésre, hatékonyságnövelésre, automatizálás és környezetvédelmi szempontok figyelembevételével egy kulcsrakész rendszer segítségével a vízközmű szolgáltató cégek számára.

Az elektrotechnika, távközlés rohamos fejlődésével egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a nagy közműszolgáltatók részéről az ún. okos mérőóra (smart metering) vagy automatizált mérőóra leolvasás (automated meter reading) megoldások használatára, melyek segítségével távmenedzselhetik a hálózatukat, mindig pontos információkat gyűjthetnek informatikai eszközök segítségével a mérőóráikról. A potenciál és a feladat hatalmas, hiszen az Európai Unióban 336 millió közüzemi mérőóra található, hazánkban is több, mint 10 millió. A projektünkben egy olyan megoldás kifejlesztését valósítjuk meg, mely lehetővé teszi a vízközmű szolgáltató cégek számára a rendszeresen keletkező fogyasztási adatok távleolvasását.

Kifejlesztésre kerül egy olyan berendezés, amely alkalmas a jelenlegi mérőrendszerekhez való fizikai kapcsolódásra, majd a mért adatokat a GSM hálózat segítségével, egyen helyeken akár koncentráltan összegyűjtve egy központi adatgyűjtő szerver csoportnak továbbítja. A kifejlesztendő szerver-alkalmazások alkalmasak a nagy tömegű adatkapcsolat kezelésére, adatok tárolására, kiértékelésére és elsősorban a közműszolgáltatók számára történő átadásra. Az adatok átadása a már meglévő informatikai rendszereinkhez illeszkedve történik.

Jelenleg a rendszer és részmoduljainak a tervezése, és a fejlesztéshez szükséges eszközök beszerzése van folyamatban.

A Projekt kedvezményezettje:

WM Rendszerház Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1116 Budapest, Takaros u. 3.

A közreműködő Szervezet neve:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1539 Budapest, Pf. 684

NFÜ – Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

1

2

Felkeltettük a figyelmét?

KÜLDJE EL A KÉRDÉSEIT

Az alábbi megoldásokra, termékekre hívjuk fel figyelmét:

Weboldalunk Google Analytics követést használ

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk látogatottsági- és érdeklődési köreinek elemzése végett Google Analytics monitorozást használunk, melynek célja képet adni a látogatások felosztásáról, anonim módon.
Ezen adatokat cégünk, saját részre történő - nem személyes adatot használó - belső-, marketing célú döntések meghozatalához használja (promóció, tendenciák, látogató cégek felkeresése), harmadik fél részére át nem adja.
További információ a Google adatvédelmi irányelveiről: www.google.com/analytics

Kérjük az alábbi gombok segítségével engedélyezze, ha Elfogadja a Google Analytics szolgáltatás használatát, vagy jelezze, ha Nem engedélyezi azt.