kozmu_cube

Ipari automatizálás

Ipari környezetek PLC-Scada kommunikációja, ipari rendszerek távfelügyelete (adatkoncentrátorok, modemek, routerek részére)

PLC-Scada kommunikáció

Ipari megoldásunk biztosítja a telephelyi, ipari rendszerek adatainak továbbítását Modbus modemegy Scada rendszer / adatközpont szervere közt.

Ez általában egy ipari, modem vagy adatkoncentrátor, esetleg gateway készülék segítségével jön létre, RS232 / RS485 vagy Ethernet porton, mely biztosítja a szükséges kétirányú, kézfogásos kommunikációt.

A Scada rendszer Modbus TCP kérését a kommunikációs készülékünk fogadja, továbbítja a telephelyi eszközök felé, majd az adatainak lekérése és fogadása (Modbus RTU) is itt történik az adott interfészen. A fogadott adatok Modbus TCP üzenetként, válaszkénti továbbítása 2G / 3G / 4G/ LTE450 vagy Narrow Band mobilhálózaton, biztonságos módon, fix IP cím használatával történik az adatközpontba, Scada rendszer felé.

Az adatok kiértékelése, megjelenítése az Ügyfél saját rendszerében történik.

Költséghatékony, megbízható módszer telephelyi, ipari adatok begyűjtésére, mivel adatkoncentrátoraink révén nemcsak egy, hanem akár több (4, 8, 16 vagy 32) mérő rendszer, PLC készülék vagy mérő adatait is továbbítja, szolgáltatja. Az adatsorok lekérdezése időszakosan, mindig a lekérdező szerveren beállított értéktől függően történik.

A PLC jelzései lehetnek kontaktus, impulzus jel, digitális bemeneti adat, vagy egyéb jellegűek.

Egyes készülékeink ezen felül relé kimenettel is rendelkeznek, mellyel külső független berendezéseket (pl. motor, szivattyú) tud kapcsolni.

Rendszereink távoli elérése, menedzsmentje szintén megoldott.

 • Alkalmazási területek
 • Ipari megoldások, mérőberendezések
 • Scada/PLC rendszerek

Ipari rendszerek távfelügyelete

Az adatgyűjtő modemek, transzparens adatkapcsolati kommunikátorok, routerek- és ipari modemek távfelügyelete elengedhetetlen a folyamatos Remote Device Manageradatáram biztosítására, és az ipari rendszerek üzemeltetésében.

Megoldásunk biztosítja az ipari rendszerek és adatátvitelük időszakos ellenőrzését egy központi szoftver segítségével.

A Remote Device Manager – központi management szoftver – révén telephelyi rendszereinek felügyeletét, menedzsmentjét. Ellenőrizze a kommunikátorok elérhetőségét, a mobil hálózati kapcsolat minőségét. A beállított riasztásokkal könnyedén és gyorsan értesülhet az esetleges hibákról.

Ezen felül adatbázisban tárolja az eszközök beállításait, így azok bármikor könnyedén ellenőrizhetőek, átállíthatóak, és akár a teljes eszközparkra nézve érvényesíthetőek.

A szoftverrel a kiválasztott készülékek szoftvere is frissíthető, így sem ellenőrzési, sem karbantartási célból nem kell a telephelyre mennie – mindezt elvégezheti a szoftverrel távolról is.

 • Kliens-szerver alkalmazás routerek, modemek, adatkoncentrátorok és kommunikátorok menedzselésére
 • Hálózaton lévő készülékek monitorozása (térerősség, rendelkezésre állás)
 • Fix és dinamikus IP cím kezelése
 • Hiba esetén időzített újracsatlakozás
 • Riasztási események beállítása / események bekövetkezésének figyelése
 • Készülék beállítások tárolása, készülékek konfigurálása távolról
 • Központosított szoftver frissítés / fw verziók követése
 • Eszköz és felhasználó management
 • Ipari és szolgáltató cégek
 • Közműszolgáltatók
 • Üzemeltető cégek

Az alábbi termékekre hívjuk fel figyelmét:

m2m_modem_plus_sideRS485IO_kiemelt

M2M Modbus RS485 IO

Ipari GPRS adatgyűjtő ipari eszközök digitális jelzéseinek vagy mérők impulzus jelzéseinek begyűjtésére

Részletek
IO-RS485_kiemelt

M2M IO/RS485 CONCENTRATOR

32 csatornás digitális bemeneti modul, moduláris DIN-szabványú műanyag házban, Modbus RTU kommunikációval

Részletek
-Névtelen-3--kiemelt

M2M Router

Professzionális CDMA 450 / 2G / 3G / LTE 4G / LTE 450 / NB-IoT mobil routerek

Részletek
-small-2-DSCF3007_kiemelt

M2M Router PRO 3

Sokoldalú 3G / LTE 4G / LTE 450 MHz ipari router, Modbus Gateway funkcióval, WiFi és Dual-SIM opcióval, számos bővítési lehetőséggel

Részletek

Weboldalunk Google Analytics követést használ

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk látogatottsági- és érdeklődési köreinek elemzése végett Google Analytics monitorozást használunk, melynek célja képet adni a látogatások felosztásáról, anonim módon.
Ezen adatokat cégünk, saját részre történő - nem személyes adatot használó - belső-, marketing célú döntések meghozatalához használja (promóció, tendenciák, látogató cégek felkeresése), harmadik fél részére át nem adja.
További információ a Google adatvédelmi irányelveiről: www.google.com/analytics

Kérjük az alábbi gombok segítségével engedélyezze, ha Elfogadja a Google Analytics szolgáltatás használatát, vagy jelezze, ha Nem engedélyezi azt.