Az M2M kommunikáció rohamtempóban fejlődik, nem véletlen, hogy az októberi Internet Hungary 2014 konferencia egyik főtémájának is ezt választották a szervezők.

A machine-to-machine technológia alaposan fel fogja forgatni az életünket – ezt kívánta előadások és élő megoldások segítségével bemutatni a konferencia főtámogatója, a Vodafone Magyarország, az M2M-területen hazánkban piacvezető, WM Rendszerházzal együttműködésben.

A találkozó célja az M2M (gép-gép közötti) kommunikáció fontosságának kiemelése, az okos alkalmazások életszerű használatának és modern felhasználási módjainak megjelenítése, előnyeinek és piaci lehetőségeinek gyakorlati bemutatása volt.

Az Internet Hungary mintegy 1500 résztvevője öt M2M mobil kommunikáción alapuló, vezeték nélküli okos megoldással találkozhatott a konferencián.  Egyszerűen követhették, hogy a szállodák között ingázó tranzitbusz merre jár, a hűtőkből mennyi ásványvíz fogyott, a sör mikor kezdett apadni a sörcsapból, vagy éppen melyik előadóterem mennyire volt zsúfolt. Az egyes alkalmazásokat a standokra látogató vendégek személyesen ki is próbálhatták.

 

1.KÖZLEKEDÉS

Feladat: 4 személyszállító autóbusz aktuális pozíciójának megjelenítése.

A résztvevőket több szállodában helyezték el. A buszok a haladási útvonalon folyamatosan szállította az embereket.

A konferencia bejáratánál elhelyezett monitoron, webes felületen mutattuk meg a buszok pillanatnyi helyzetét.
Technikai háttér: A buszokon egy-egy WMV 500 GPS követő teljesítette feladatát (GPS koordináta küldés, életjelek).

Az adatok az M2M-alapú EMR szerverre érkeztek be, és ott kerültek kiértékelésre.

 

2. METERING
Feladat: Ásványvíz fogyásának mérése

Mértük és megjelenítettük, hogy a Vendégek, az utolsó 1 órában hány alkalommal nyitották ki az ásványvizes palackokat tartalmazó hűtőszekrényt.
Technikai háttér: A hűtőszekrény ajtó ZigBee-alapú nyitás érzékelővel volt ellátva, mely egy M2M Easy 2 Security Communicator eszközre küldte el a jelzéseit. Az átjelző, minden ajtó nyitáskor egy riasztást küldött a központi M2M Szerverre. 

 

3. AUTOMATIZÁCIÓ
Feladat: Csapolt sör fogyasztásának mérése

Ipari, szolgáltatói átfolyásmérési feladat megvalósítása, ahol nagy pontossággal folyamatosan mértük-, és deciliter pontossággal jeleztük a fogyasztás időbeli alakulását.

A megoldás összekapcsolható egy felügyeleti rendszerrel, mely automatikusan elvégzi az utánpótlással kapcsolatos logisztikai teendőket (rendelés, szállítás).
Technikai háttér: A mennyiségmérőt egy M2M Modem Plus kommunikátor bemenetén fogadva, pontosan érzékelte a használatot, és továbbította az adatokat az M2M Szerverre. 

 

4. BIZTONSÁG
Feladat: Okos telefonok „használatának” mérése

A rendszer érzékelte, hogy a standon kiállított 10 db készüléket összesen hányszor emelték fel a látogatók.

Az eredményeket, az erre a célra létrehozott weboldalon összesítve láthatták a standra látogatók.


Technikai háttér: A készülék közelébe elhelyeztünk egy ZigBee-kommunikációs nyitás érzékelőt, melyek egy M2M Easy 2 Security Communicator eszközre küldték be jelzéseiket (amikor egy telefont felemeltek). A készülék emelések alkalmával riasztásokat jeleztünk az EMR Szerverre. 

 

5. OKOS MÉRÉS
Feladat: Statisztikai létszámmérés

Bemutattuk, hogy az 5 előadóteremben, előadótermenként hány fő tartózkodott.

 

Technikai háttér: A feladatot egy speciális számláló hardver segítségével oldottuk meg, mely az irány-érzékeny infra érzékelők jeleit, vezeték nélküli adatkoncentrátorokra küldte. A koncentrátor az adatokat a központi M2M Szerverre küldte az információkat, ahol kiértékelésre és megjelenítésre került.

 

A konferenciáról készült beszámolók az Internet Hungary weboldalán is megtekinthetőek!

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjen árajánlatot Kereskedőnktőlés Iratkozzon fel Hírlevelünkre!!

Felkeltettük a figyelmét?

KÜLDJE EL A KÉRDÉSEIT

Az alábbi megoldásokra, termékekre hívjuk fel figyelmét:

7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek

Weboldalunk Google Analytics követést használ

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk látogatottsági- és érdeklődési köreinek elemzése végett Google Analytics monitorozást használunk, melynek célja képet adni a látogatások felosztásáról, anonim módon.
Ezen adatokat cégünk, saját részre történő - nem személyes adatot használó - belső-, marketing célú döntések meghozatalához használja (promóció, tendenciák, látogató cégek felkeresése), harmadik fél részére át nem adja.
További információ a Google adatvédelmi irányelveiről: www.google.com/analytics

Kérjük az alábbi gombok segítségével engedélyezze, ha Elfogadja a Google Analytics szolgáltatás használatát, vagy jelezze, ha Nem engedélyezi azt.