Az alábbiakban az M2M Zóna, a WM Rendszerház ügyvezetőjével (Kormos Béla) készült interjúját olvashatják. (Forrás: m2mzona.hu )

Mi is pontosan az okos otthon? Milyen hétköznapi lehetőségeket rejt magában? Megvalósítható-e ez Magyarországon?

Az intelligens otthon sokkal többet jelent annál, mint hogy elektronikusan vezérelhetőek a házban lévő eszközök. A rendszer magja egy központi vezérlő egység, amely csatlakozik az internetre, és a beépített szenzorok, mérők, kapcsolók segítségével pontosan nyomon követi, hogy mi történik a teljes ingatlanban. Sőt, ezeket az okos eszközöket távolról is – okostelefonnal, tablettel vagy akár a munkahelyi számítógépén keresztül – online vezérelheti.

A WM Rendszerház ügyvezetője szerint az okos otthonoknál a cél az, hogy a rendszer önműködő legyen. Tehát például a tulajdonosnak ne kelljen az ideális hőmérséklet beállításával foglalkoznia, ezt a ház önállóan is be tudja állítani az adott környezeti hatásoknak megfelelően.

„Az ilyen rendszereket kizárólag szakemberek tudják telepíteni” – emelte ki Kormos Béla, aki hozzátette: az okos otthon megoldás leginkább az új épületeknél tud működni, abban az esetben, ha ennek megfelelően tervezik meg az adott ingatlant.

Mit tudnak még az intelligens otthonok?

Okosan gazdálkodnak az energiával
A smart home megoldások kényelmesebbé tehetik az életét, és a rohanó világban nagy segítség lehet, hogy jelentős időmegtakarítást érhet el általuk – például a távvezérlésnek köszönhetően. De az okos otthon koncepciójában szintén megjelenik az energiatudatosság, a fogyasztás optimalizálása, így – nem mellékesen – az energiaszámlák lefaragása is.

A távriasztás alapvető funkciónak számít
Ha a tulajdonos – munkába menet, elutazásnál – elfelejti élesíteni a riasztót, akkor sem kell visszafordulnia. Az intelligens rendszereknél a legtöbb esetben okostelefonos alkalmazáson keresztül ezt utólag is beállíthatja. A távvezérlés ugyanígy vonatkozik a hűtés-fűtésre, a világításra, a biztonsági kamerára, de még akár a mosógépre, a gáztűzhelyre vagy a kávéfőzőre is.

 

Olvassa el az online megjelent cikket a alábbi képre kattintva!

Felkeltettük a figyelmét?

KÜLDJE EL A KÉRDÉSEIT

Az alábbi megoldásokra, termékekre hívjuk fel figyelmét:

7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek

Weboldalunk Google Analytics követést használ

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk látogatottsági- és érdeklődési köreinek elemzése végett Google Analytics monitorozást használunk, melynek célja képet adni a látogatások felosztásáról, anonim módon.
Ezen adatokat cégünk, saját részre történő - nem személyes adatot használó - belső-, marketing célú döntések meghozatalához használja (promóció, tendenciák, látogató cégek felkeresése), harmadik fél részére át nem adja.
További információ a Google adatvédelmi irányelveiről: www.google.com/analytics

Kérjük az alábbi gombok segítségével engedélyezze, ha Elfogadja a Google Analytics szolgáltatás használatát, vagy jelezze, ha Nem engedélyezi azt.