22

A GSM-alapú vízóra-távleolvasó megjelenítő rendszer, a vízórák távoli webes és mobiltelefonról történő elérését teszi lehetővé. A közműszolgáltató, és a fogyasztó is képet kap a vízfogyasztás állásáról.

Európai Uniós támogatásból web-alapú vízóra távleolvasó megjelenítő rendszer jött létre, a győri fejlesztő cég telephelyén megvalósult szoftverfejlesztés eredményeként.
A WM Rendszerház Kft. 22 858 453 Forint uniós támogatást nyert a „Web felület és mobil alkalmazói szoftver fejlesztése vízóra leolvasó eszköz számára” c. pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében, melynek megvalósítása a 2013 évben befejeződött.
Cégünk több mint 10 éve alakult, mobil kommunikációs eszközök- és szoftverek fejlesztésével foglalkozik. Megoldásaink egyedülállóak és piacvezetőek nemcsak hazánkban, de a nemzetközi piacon is. További infó: www.m2mserver.com

 

A megvalósított fejlesztés kapcsán, lehetőség nyílt a korábban kifejlesztett vízóra-leolvasó berendezés adatait megosztani távolról is elérhető web felületen. A kapott adatokat a közüzemi szolgáltató fel tudja használni trendek/riportok, elemzések, nyilvántartási- és fogyasztás-számítási célokra, valamint riasztásokat is beállíthat (pl. csőtörés, eltérő fogyasztás) a korszerű Egységes Megjelenítő Rendszerben (EMR). Az otthoni felhasználók számára pedig az Online Felügyeleti Központ oldalon vagy az „okos telefonjáról” is elérheti fogyasztási adatait.

Így a jövőben már nem lesz szükség a közüzemi fogyasztók kézi leolvasásra, a felhasználók- és a szolgáltató pedig folyamatos információt kap az elhasznált energia mennyiségéről, a lakosság képet kaphat fogyasztási szokásainak alakulásáról.

A megoldás a tudatos és tervezhető vízfogyasztás elvét követve, az energiatakarékosság keretein belül is kiválóan alkalmazható.

A szervermegoldást elsősorban szolgáltatók részére fogják kínálni és értékesíteni, akik lakossági ügyfeleik részére elérhetővé tehetik a rendszert. A jövőben a tervek szerint a cég további mérőket is be kíván vonni a rendszerbe (pl. villanyóra fogyasztás mérése).

 

A pályázatban szereplő szoftver dokumentációi:

Termék Adatlap

Felhasználói Útmutató (Lakossági Ügyfeleknek)

Adminisztrátori Útmutató (Szolgáltatóknak)

 

A Projekt kedvezményezettje:

WM Rendszerház Informatikai Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1222 Budapest, Villa u. 8.

 

A közreműködő Szervezet neve:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. 1539 Budapest, Pf. 684

NFÜ – Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

1

Felkeltettük a figyelmét?

KÜLDJE EL A KÉRDÉSEIT

Az alábbi megoldásokra, termékekre hívjuk fel figyelmét:

7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek
7

A világ legkisebb HSPA+ modulja M2M alkalmazásokhoz

A Gemalto kiadta a világ legkisebb HSPA+ modulját

Részletek

Weboldalunk Google Analytics követést használ

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunk látogatottsági- és érdeklődési köreinek elemzése végett Google Analytics monitorozást használunk, melynek célja képet adni a látogatások felosztásáról, anonim módon.
Ezen adatokat cégünk, saját részre történő - nem személyes adatot használó - belső-, marketing célú döntések meghozatalához használja (promóció, tendenciák, látogató cégek felkeresése), harmadik fél részére át nem adja.
További információ a Google adatvédelmi irányelveiről: www.google.com/analytics

Kérjük az alábbi gombok segítségével engedélyezze, ha Elfogadja a Google Analytics szolgáltatás használatát, vagy jelezze, ha Nem engedélyezi azt.